KOMKOMMERS
MET KWALITEIT!

VERKOOP

Verpakken

Verpakken wat de afnemer wenst …

Verpakken en sorteren vindt dagelijks plaats in verschillende verpakkingen, afhankelijk wat onze klanten wensen. Om zo efficiënt mogelijk te werken hebben wij voor de komkommers zoveel mogelijk gemechaniseerd. 

De komkommers worden geoogst in kisten. Bij de sorteermachine worden deze door een robot geleegd. Vervolgens worden afwijkende komkommers eruit gehaald en machinaal op gewicht gesorteerd waarna ze door de inpakrobot en onze medewerkers worden ingepakt.

Het product wordt verpakt conform de kwaliteitsvoorschriften van Kompany, onze afzetorganisatie, KCB (Nederlandse keuringsdienst) en GLOBALGAP.

GLOBALGAP vereist dat we ons strikt houden aan hygiëne procedures en dat het product wordt gecontroleerd op residu, daarmee is onze kwaliteit gegarandeerd! Maar daar hebben we het niet bij gelaten, zo zijn onze producten volledig traceerbaar in de handelsketen, dankzij een unieke productcodering.

Door onze bedrijfsgrootte en de vergaande mechanisering, kunnen we snel en flexibel inspelen op grote orders.

Verkopen

De verkoop vindt plaats door Kompany. Zij maken de afspraken tussen kopers en telers. Hierbij worden de logistieke lijnen zo kort mogelijk gehouden. Zo kunnen kopers aangeven in welk fust de komkommers moeten worden verpakt en waar zij het product wensen af te halen.

De komkommers gaan overwegend naar het buitenland en dan met name naar Duitsland. Onze producten zijn zowel gecertificeerd voor GLOBALGAP als IFS en voldoen hiermee aan de normen van grootwinkelbedrijven.

Kompany heeft  een eigen fust ontwikkeld met handelsnaam. Ook wordt direct in kopersdozen of meermalig fust van grootwinkelbedrijven verpakt.

Komkommers worden geoogst en aangeboden in verschillende sorteringen. De belangrijkste sorteringen zijn 360-410 gram, 410-510 gram en 510-610 gram.

 

Traceerbaarheid

Iedere doos traceerbaar …

Dankzij een unieke productcode is het product te traceren in de handelsketen.

Het product kan rechtstreeks worden opgehaald van ons bedrijf of we brengen het product naar het distributiecentrum van Kompany.

Hiervan vertrekt het product via de koper / exporteur naar het distributiecentrum van het grootwinkelbedrijf.

Via dit distributiecentrum komt het product uiteindelijk in de supermarkt en bij de eindconsument. Het product kan ook rechtstreeks van ons bedrijf worden opgehaald.

Strenge productcontroles.

Ons product wordt door verschillende instanties geinspecteerd. Allereerst door onze afzetorganisatie via keurmeester op het distributiecentrum of op de tuin. Deze worden weer gecontroleerd door de KCB, een landelijke overheidsinstantie.

Verder is het mogelijk dat er op residu wordt gecontroleerd door: de VWA (Voedsel- en Waren Autoriteit), de AID (Algemene Inspectiedienst), Kompany via het residumonitoringsysteem conform GLOBALGAP-richtlijnen, het grootwinkelbedrijf en milieuorganisaties (o.a. Greenpeace).

We zorgen er daarom voor dat ons kwaliteitsproduct altijd binnen de gestelde kwaliteitsnormen vallen.