KOMKOMMERS
MET KWALITEIT!

WATER EN MESTSTOFFEN

Hergebruik water en mest …

De watergift en bemesting vind plaats via een computer gestuurd systeem. Afhankelijk van het teeltstadium en de gewenste groei en kwaliteit krijgen de planten een aangepast bemestingsrecept.  Tussentijds nemen we watermonsters om te kijken of we in het bemestingsrecept moeten bijsturen.

Om verspilling van water en meststoffen te voorkomen gebruiken we het water dat de plant niet gebruikt opnieuw. Zo spoelt er ook niets uit naar het milieu. Om dit mogelijk te maken is geïnvesteerd in een systeem voor de opvang van overtollig water.

De plant wordt op een groeimedium geplant en krijgt water en mest via een druppelaar. Via goten wordt het overtollige water verzameld en vervolgens ontsmet ter voorkoming van verspreiding van plantenziekten. De ontsmetting gebeurt met UV-lampen.

Automatisering van de watergift …

De plant ontvangt precies die hoeveelheid water dat noodzakelijk is.

Op basis van plantgewicht en de hoeveelheid zonlicht geeft de substraatcomputer een aantal druppelbeurten. De watergiften en gedoseerde meststoffen wordt automatisch geregistreerd. Afhankelijk van de hoeveelheid licht wordt het bemestingsniveau aangepast.

De mate van bemesting heeft een groot effect op de kleur van de komkommer. Een komkommer met een donkergroene kleur heeft een goede kwaliteit en houdbaarheid. Hier wordt dagelijks op gekeurd.