KOMKOMMERS
MET KWALITEIT!

SNACK PRODUCTS UIT ASTEN BREIDT UIT DOOR INTENSIEVE SAMENWERKING

Snack Products uit Asten-Heusden telen vol passie smaakvolle snackkomkommers. De afzet verloopt via Coöperatie Harvest House U.A. De vraag naar deze kwalitatieve snackkomkommers neemt al jaren toe. Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen, gaat Snack Products een intensieve samenwerking aan met Kwekerij de Maris uit Grashoek. Daarmee kan het areaal snackkomkommers per direct uitbreiden.


Willy en Gert van Bussel met Peter Maessen

Snack Products uit Asten-Heusden was eind jaren ‘90 de eerste teler die zich gespecialiseerd heeft in het telen en verpakken van smaakvolle snackkomkommers. Het familiebedrijf bestaat uit moderne teeltbedrijven op meerdere locaties. In de eigen verpakkingsafdeling worden de producten verwerkt en verpakt in alle door de klant gewenste verpakkingen. Het bedrijf heeft een innovatief en duurzaam karakter en is daardoor continu in beweging.

Algemeen directeur Willy van Bussel vertelt: “Iedere dag weer werken aan een topproduct is onze passie. We blijven echte pioniers van de snackkomkommers. De snackkomkommers hebben een heerlijke volle smaak en extra veel vezels. Het is onze uitdaging om deze schitterende kwaliteitsproducten jaarrond te kunnen produceren voor de consument. We zijn er trots op dat de vraag blijft stijgen. We willen verantwoord ondernemen op een innovatieve en duurzame wijze met passie voor het product.”

Snack Products is lid van Coöperatie Harvest House U.A. die de afzet van de snackkomkommers verzorgt. De vraag naar kwalitatieve en smaakvolle snackkomkommers van Nederlandse bodem stijgt bij Harvest House al jaren. Om aan deze groeiende vraag te kunnen blijven voldoen is Snack Products een nieuwe samenwerking aan gegaan met Peter en Wendy Maessen van Kwekerij de Maris uit Grashoek. De ondernemers delen dezelfde passie voor het product en zijn blij met de samenwerking. 

Willy zegt: “We zijn continu bezig met de ontwikkeling van ons bedrijf en ik ben blij met deze samenwerking. Hierdoor krijgen we uitbreiding van ons areaal en kunnen we voldoen aan de groeiende vraag naar onze smaakvolle snackkomkommers. Tevens worden we versterkt in kennis, ervaring, aansturing en in elkaars vervangbaarheid voor het bedrijf. In Peter zien we de geschikte persoon om dit samen mee vorm te geven.” Peter Maessen heeft zich jarenlang gespecialiseerd in de teelt van komkommers. Peter: “In mijn ogen waren zowel mijn bedrijf als ik toe aan een nieuwe stap. Met deze samenwerking hebben we een mooie nieuwe uitdaging waarmee ik nog jaren met veel plezier kan ondernemen. Ik kan mijn kennis en ervaring inzetten en ga mezelf verder ontwikkelen in de teelt van een voor mij nieuw ras.” Mede-eigenaar Gert van Bussel vult aan: “Deze samenwerking is een goede stap voor ons familiebedrijf. We creëren een stevig fundament voor de verdere groei en ontwikkeling van ons bedrijf waarbij de kwaliteit van snackkomkommers voorop staat.”

Door de samenwerking beschikken de bedrijven samen over drie moderne teeltlocaties in Asten, Heusden en Grashoek. Op deze locaties wordt gewerkt met de nieuwste ontwikkelingen en innovaties zoals LED verlichting, biomassa en hightech sorteer- en verpakkingslijnen. Door de groei komen er ook nieuwe functies beschikbaar hetgeen kansen en doorgroeimogelijkheden biedt voor de huidige medewerkers en voor nieuw talent. Willy: “Door deze samenwerking zijn we ook weer op zoek naar talent om onze organisatie te versterken. We zoeken gedreven mensen die samen met ons op een slimme manier de schouders eronder willen zetten. Ervaring is een pré. Enthousiasme en de wil om te leren is nog belangrijker zodat wij je de fijne kneepjes van het vak kunnen leren. Bedrijfsbreed hebben we diverse interessante vacatures met doorgroeimogelijkheden voor diegenen die samen met ons in deze mooie sector willen werken.”

Voor meer informatie, vragen of interesse in mogelijkheden voor vacatures, kun je contact opnemen met Willy van Bussel, algemeen directeur Snack Products: (0)493 560 400 of info@snackproducts.nl.

Snack Products is lid van Coöperatie Harvest House U.A. die de afzet van de snackkomkommers verzorgt. Heeft u interesse in snackkomkommers? Dan kunt u contact opnemen met Michael de Jong van Harvest House: (0)174 519 208 of m.dejong@harvesthouse.nl.